Onze projecten

Plan-it Commander

Plan-it Commander

Een spannende ruimtemissie voor kinderen met ADHD om essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen.

Plan-it Commander is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, waarvan de ouders het belangrijk vinden dat het spelen van een online computerspel wordt gecombineerd met het oefenen van een aantal belangrijke praktische vaardigheden. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar maken één van de belangrijkste ontwikkelfasen van hun leven door. De periode wordt gekenmerkt door verandering en verplichtingen. Plan-it Commander is een leuk en uitdagend ruimtespel dat kinderen hierbij kan helpen. Het stimuleert kinderen om vaardigheden te oefenen die ze in het dagelijks leven vaak nodig hebben, zoals het plannen van taken en het inschatten van tijd.

Spannende missies op Mars

In het ruimteavontuur van Plan-it Commander op planeet Mars is het hoofdkwartier B.O.E.M. (Buitenaardse Ontdekkingen Expedities en Mineralen) met spoed op zoek naar nieuwe rekruten. Als echte space agents speuren kinderen op diverse verre planeten naar mineralen, waarbij ze de leiding krijgen over een team rangers. In verschillende ruimtemissies moeten ze diverse taken oplossen binnen een bepaalde tijd. Kinderen worden gestimuleerd op voorhand routes uit te stippelen, vooruit te plannen en samen te werken om zodoende de missie tot een geslaagd einde te brengen. Tijdens het spelen kunnen kinderen een beroep doen op een coach of mentor, die advies en tips geeft zodra de opdrachten moeilijker worden. In de online community, de Ruimteclub, kunnen de kinderen onderling met elkaar communiceren. Ook kan het uiterlijk van de space ranger gepersonaliseerd worden en hun ruimteschip worden ‘gepimpt’.

Tweederde van de ouders beveelt Plan-it Commander aan

Om het game-gedrag van het kind in de hand te houden, kunnen ouders een tijdslimiet invoeren. De effecten van het online computerspel zijn getest in een uitgebreid marktonderzoek (GfK, april 2013), waaruit blijkt dat 66% van de ouders Plan-it Commander aan zou raden aan andere ouders. 

Volgend project

Het KR8-programma

Lees wat wij belangrijk vinden